Curtea casei tale poate fi o oaza de liniste sau un motiv major de stres, totul este legat de calitatea implementarii. In acest sens, ti-am pregatit un ghid al construirii curtii/gradinii pe care ar trebui sa-l ai in vedere cand te gandesti la un astfel de proiect.

Pasul 1. Solul

Inainte sa iti imaginezi cum vrei sa arate gradina sau curtea, trebuie sa te raportezi la calitatea si tipul solului in care plantezi. Compatibilitatea sa cu anumite soiuri sau gradul de umiditate pot determina radical designul final. Totodata, trebuie sa iei in considerare clima din zona in care esti localizat. Iti recomandam sa consulti un expert peisagist pentru acest demers initial.

Pasul 2. Bugetul

Dupa ce ai finalizat demersul initial al analizei solului si climei in care se afla curtea sau gradina ta, este important sa-ti faci o estimare de buget. Pentru ca este dificil sa estimezi daca este prima oara cand construiesti, sugestia noastra este sa prezinti unui peisagist ideea pe care o ai referitoare la plantele pe care le doresti sau sa-i ceri lui propuneri cu mai multe tipuri de proiect pentru a avea optiuni multiple din care sa alegi ce-ti place.

Pasul 3. Proiectul

In stransa legatura cu bugetul este proiectul. Daca multi merg pe traditionalul “instinct”, recomandarea noastra este sa afli exact ce plante se potrivesc stilului si, mai ales, unde pot fi plantate pentru efectul dorit. In cazul implementarilor realizate de echipa noastra, oferim inclusiv randarea video a proiectului, anterior implementarii efective.

Pasul 4. Achizitia plantelor

Piata plantelor si florilor este dinamica pentru ca se raporteaza la foarte multe variabile. In alegerea plantelor si florilor, diferentele sunt subtile dar esentiale. De exemplu, in multe situatii, clientul se raporteaza la pretul unei plante sau al unui pom decorativ nestiind sa evalueze obiectiv calitatea acestora. Asta insemna ca achizitia poate sa se transforme intr-o nereusita din cauza unor mici detalii cunoscute de cei din bransa. Este acea planta intr-un stadiu de crestere potrivit proiectului? Prezinta semne de boli? Acestea sunt intrebari la care un expert iti poate raspunde rapid. Plantele noastre sunt achizitionate direct de la furnizori acreditati, fiind importatori directi.

Pasul 5. Implementarea

Odata ajunsi la capitolul implementare este important de stiut ca momentul acesteia trebuie ales foarte bine, in functie de specificul proiectului. Calitatea implementarii este determinata de foarte multi factori, de exemplu: distantele intre pomi si plante, straturile de pamant si nutrienti asezate inaintea plantarii, calibrarea si programarea sistemelor de irigatie sau landscaping si multe altele.

Pasul 6. Garantie si Mentenanta

Un pas esential, pe care multi il trateaza cu lejeritate, este cel al garantiei si mentenantei. In cazul implementarilor diviziei de amenajare International Bloemen, oferim servicii de garantie si mentenanta pentru fiecare proiect, bineinteles, in functie de soiurile de plante alese si tipului de pachet preferat de client. Aceasta activitate este esentiala, cel putin in primul semestru de crestere a plantelor, pentru ca asigura o calibrare in timp real a diferitelor situatii aparute post-implementare.

Speram ca acest scurt ghid sa va fie folositor. Pentru detalii specifice ne puteti scrie la office@internationalbloemen.ro

 

Află primul cele mai noi oferte și noutăți din lumea minunată a florilor și plantelor
Stai Informat ! Abonează-te la noutăți
Mă abonez !
Cițește politica noastră de confidențialitate
Află primul cele mai noi oferte și noutăți din lumea minunată a florilor și plantelor
Stai Informat ! Abonează-te la noutăți
Mă abonez !
Cițește politica noastră de confidențialitate