International Bloemen, unul dintre cei mai mari retaileri de flori si plante din Romania,  anunta ca isi va extinde domeniul de activitate si catre zona de jucarii pentru copii.

 

Extinderea obiectului de activitate este un pas natural

“Obiectivul a fost sa gasim nisa potrivita atat pentru clientul nostru (retailerii mari), cat si pentru cumparatorul final. Daca in cazul florilor si plantelor deja suntem in faza de plantare si precomenzi pentru 2022, pentru divizia de jucarii am semnat primul contract cu un lant mare de magazine. Abilitatea departamentului nostru de creatie de a genera plus valoare prin interventia pozitiva asupra conceptului produselor a fost roditoare.

Totodata, aceasta noua divizie se aliniaza valorilor noastre de brand, incadrandu-se in nisa produselor care aduc emotii pozitive membrilor familiei.” Iulian Cazacu – director general

 

Cum s-a resimtit 2020 in importul de flori si plante

Dupa ce in 2019 am atins o cifra de afaceri de 18 milioane de lei, cu o scadere de 12% in 2020 pe fondul pandemiei, pentru 2021 cifrele previzionate se apropie de 22 milioane de lei, cu un prag de 10 milioane atins la aprilie.

Compania noastra este puternic capitalizata, oferindu-i un avantaj strategic semnificativ in 2020. Platile in avans si abilitatea de a gestiona fluxul cu lejeritate au fost elemente esentiale desfasurarii activitatii in acest an de pandemie.

Perioada de izolare a insemnat mai multa atentie catre casa si curte din partea consumatorului final, ceea ce a generat un comportament de cumparare care pe noi ne-a avantajat.

Acesta a fost si momentul in care am introdus produse specifice diviziei de DIY, care s-au bucurat de succes imediat.

Anul 2020 a marcat un moment in care ne-a fost confirmat faptul ca alegerile pe care le-am facut pana in acel moment au fost cele potrivite. Desi asteptarile au fost scazute initial, am reusit sa livram si sa ne extindem atat capacitatile logistice cat si portofoliul de clienti.

Avand in vedere faptul ca volumele pe care le importam sunt in crestere in fiecare semestru, suntem acum la stadiul in care negociem direct cu producatorii.

Totodata, producem, in regie proprie, pe o suprafata de 17.500mp in sere din Romania si Grecia.

 

Ce urmeaza pentru International Bloemen

Odata cu aceasta extindere a obiectului de activitate, ne propunem sa exploram noi oportunitati pentru anul 2022. Primul pas va fi sa inauguram un nou centru logistic pentru amplificarea volumelor cu care lucram si pentru extinderea capacitatii de personalizare a produselor.

Pentru ca este un pas absolut necesar, in stransa legatura cu domeniul nostru de activitate, pregatim cateva surprize si in zona comertului online.

Află primul cele mai noi oferte și noutăți din lumea minunată a florilor și plantelor
Stai Informat ! Abonează-te la noutăți
Mă abonez !
Cițește politica noastră de confidențialitate
Află primul cele mai noi oferte și noutăți din lumea minunată a florilor și plantelor
Stai Informat ! Abonează-te la noutăți
Mă abonez !
Cițește politica noastră de confidențialitate