Iată care sunt principalele etape ale lanțului logistic în cadrul companiei noastre:

Alegerea plantelor în seră

Pentru a ne asigura că produsele noastre se ridică la cele mai înalte standarde calitative, departamentul nostru responsabil cu aprovizionarea urmărește îndeaproape întreg procesul de procurare, încă din faza de producție.

După ce plantele trec de controlul calitativ, ele își așteaptă transportul ca să urmeze drumul spre depozitul nostru central, în funcție de informațiile primite de la biroul de aprovizionare!

Transport de la seră la depozit

Partenerii noștri responsabili cu logistica sunt informați cu privire la preluarea mărfii de la seră ori din depozitul central de unde achiziționăm plantele (fie de la serele noastre din țară, fie de la serele din Grecia ori de la alte depozite din Uniunea Europeană).

Odată plantele încărcate cu atenție în tir au și plecat la drum!

La depozit se ambalează și se formează aranjamentele

Odată ce tirul cu marfă a ajuns la ușa depozitului, colegii de la departamentul de producție descarcă plantele și le verifică atât cantitativ, cât și calitativ.

Managerul de producție și de creație întrunește echipa și trasează responsabilitățile.

Se ambalează apoi după preferințele clientului

Colegii de la aprovizionare transmit comenzile centralizate astfel că echipa de producție știe ce sortimentație si ce aranjamente va pregăti, informațiile incluse pe etichete, cantitatea necesară, îmbaxarea și modul de ambalare.

Timpul alocat fiecărui sortiment joacă un rol foarte important, astfel că echipa se coordonează ca să livreze exact la data dorită de către client!

La final, produsele trebuie să mai treacă odată testul calitativ - produsul finit trebuie să arate impecabil!

Ambalarea se face întotdeauna conform specificațiilor fiecărui client în parte: pe CC, pe half CC, în cutii pe paleți Euro sau Chep ori pe rafturi de prezentare pe care clienții le pot folosi la expunerea mărfii în magazin.

Se livrează în depozite centrale sau door to door

Acum este momentul pe care îl așteptam, deopotrivă, noi și clientul: livrarea plantelor!

Lanțurile de retail au nevoi specifice atunci când vine vorba despre livrarea mărfii, astfel că livrăm conform structurii fiecărui partener în parte: door-to-door sau direct la depozitele centrale.

Distribuim la nivel național atât prin flotă proprie, cât și prin parteneriate strategice cu importante companii de logistică din România.

Merchandiserul verifică produsele la raft

Anul trecut am hotărât să facem încă un pas înainte în relația cu partenerii noștri si am dezvoltat un program informatic simplu dar eficient, dezvoltând astfel un întreg departament de mercantizare.

În urma unei colaborări strânse cu șefii raioanelor din supermarket sau hipermarket, se generează un raport al vânzărilor produselor noastre și al activității desfășurate în magazin.

Ce produse au căutare, cum și unde ar trebui poziționate ca să aibă impact, ce caută publicul, sunt produsele conforme din punct de vedere calitativ, au prețul afișat corect? Departamentul de mercantizare va răspunde la toate aceste întrebări, săptămânal.